Copyright 2024 - Custom text here

Duiken bij nacht? Waarom? Wanneer het duiken nieuw voor je is en wanneer je het nog nooit geprobeerd hebt kan het een beetje vreemd lijken, of zelfs intimiderend. Wat is er bij nacht te zien wat je niet veel beter overdag zou kunnen bekijken?

Zie het als een wandeling bij nacht door een park dat je kent. In het begin is het misschien een beetje beangstigend, maar na een poosje passen je ogen zich aan en kun je ontspannen en bekende paden en bomen herkennen. Het is dezelfde plaats die je al vaker overdag hebt gezien, maar op de één of andere manier toch anders.

Het licht van je zaklantaarn valt op jasmijnbloesem die bij het vallen van de nacht open is gegaan; je hebt het bijna niet kunnen herkennen als dezelfde bloem als die welke je overdag hebt gezien. De vogels die je altijd boven het park ziet vliegen zijn er niet, maar een andere vogel - eentje die je niet kent - fluit in de nacht. Het is hetzelfde park, maar in korte tijd heb je er een aantal nieuwe, interessante dingen over kunnen ontdekken.

 

Het bij nacht bezoeken van een bekende duikplaats, welke tot je favoriete plaatsen behoort, is net als het bezoeken van een volledig nieuwe duikplaats. Wellicht brengt het idee om in het donker onder water te zijn wat spanningen met zich mee - maak je echter geen zorgen, dat is een normale, natuurlijke reactie en voor sommigen wellicht een deel van het plezier. Wanneer je echter de wereld onderwater onderzoek, door gebruik te maken van de technieken welke je in de nachtduikspecialty leert, zullen nieuwsgierigheid en plezier snel de overhand nemen over de terughoudendheid en spanning. De kans is groot dat je voor het einde van je eerste nachtduik gefascineerd bent over het duiken bij nacht!

 

f