Copyright 2024 - Custom text here

De PADI Open water diver cursus leert u de basiskennis en vaardigheden die u nodig heeft om zonder toezicht met een buddy te duiken.

PADI Open water divers zijn bevoegd om:

Zonder begeleiding zelfstandig met een buddy te duiken, waarbij de kennis en vaardigheden die men in de cursus heeft geleerd, worden toegepast binnen de grenzen van de opleiding en ervaring.

Persluchtvullingen, duikuitrustingen en andere diensten te verkrijgen.

Duiken binnen de nultijd te plannen, uit te voeren en in het logboek in te vullen. Men dient daarbij over de juiste uitrusting te beschikken en met een buddy te duiken onder omstandigheden waarin u de opleiding heeft gevolgd en/of ervaring heeft opgedaan.

Hun opleiding te vervolgen met een specialty duik (adventure dive) in een PADI Advanced open water diver programma of in een PADI specialty cursus.

Cursus-inhoud:

Kennisontwikkeling
Met behulp van de studiematerialen, die u na inschrijving voor de cursus ontvangt, neemt u op basis van zelfstudie de theorie door. Voorafgaand aan elke zwembadsessie zal uw instructeur de theorie met u doornemen en toetsen of u de stof beheerst. Voorafgaand aan de buitenduiken maakt u bovendien een examen. Zelfstudie maakt het mogelijk om te studeren op het moment dat u het beste schikt.

Vaardigheidslessen
Duiken leert u niet uit een boekje, maar in het water! Daarom gaat u bij aanvang van uw cursus meteen met perslucht te water. In 5 zwembadlessen worden, onder leiding van uw PADI instructor, uw duikvaardigheden getraind. Mocht u behoefte hebben aan een extra zwembadles? Dan is deze bij Made for diving inclusief!

Buitenduiken
Na het afronden van de theorie en vaardigheidslessen maakt u 4 buitenduiken. Uw PADI instructor neemt u mee naar stekken waar u, na het behalen van uw brevet, waarschijnlijk ook zal gaan duiken. Tijdens de buitenduiken traint u uw duikvaardigheden en zal uw PADI instructor u kennis laten maken met het onderwaterleven. Bij Made for diving maakt u tijdens uw Open Water cursus minimaal 2 duiken in Zeeland.

Voorwaarden:

Brevettering: geen

Deelnemers dienen minimaal 10 jaar* oud te zijn.

Alvorens te water te gaan vullen deelnemers een medische verklaring in.

* Een handtekening van een ouder of voogd is vereist voor minderjarige deelnemers. Kinderen jonger dan 15 jaar kunnen het Junior Open Water brevet behalen. Vraag uw PADI professional om meer informatie.

Kosten:
De kosten voor de PADI Open Water cursus bedragen € 465,00 p.p.

Inclusief:

- Open Water manual + DVD

- Recreational Dive Planner

- Volledige uitrusting tijdens vaardigheidslessen en buitenduiken (incl. persluchtvullingen)

Voor cursussen op woensdagavond in Oosterhout: Lidmaatschap van de Oosterhoutse duikvereniging The Seaturtles (3 maanden)Voor cursussen op donderdagavond in Breda: Lidmaatschap van Quality Divers Breda (3 maanden)

Exclusief:
-
Vervoer naar de duiklocaties
-
Duikmedische keuring (indien noodzakelijk)
-
Uitgaven van persoonlijke aard (lunch, drankjes, etc.)


f