• Buitenduiken in Zeeland

  • Fun!

  • Selfie! ;)

  • Opleidingen in Zeeland

  • Wrakduiken

  • Rescue-opleiding

  • Onderwaterleven

  • Duikvakantie

Copyright 2024 - Custom text here

PADI (Professional Association of Diving Instructors) is de grootste organisatie voor het sportduiken ter wereld. Onder de leden vind je duikwinkels, duik basissen, opleidings-instituten, kader voor het opleiden van instructeurs, duik instructeurs, duikers, snorkelaars en andere watersport enthousiasten.

PADI (Professional Association of Diving Instructors) is de grootste organisatie voor het sportduiken ter wereld. Onder de leden vind je duikwinkels, duik basissen, opleidings-instituten, kader voor het opleiden van instructeurs, duik instructeurs, duikers, snorkelaars en andere watersport enthousiasten.
De professionele PADI leden (duikwinkels, duik basissen, opleidings-instituten, duik instructeurs, assistenten en divemasters) verzorgen het overgrote deel van alle opleidingen voor sportduikers ter wereld en schrijven ieder jaar meer dan 800.000 brevetten uit.

De PADI professionals maken het ontdekken van de onderwaterwereld en het avontuur van het duiken toegankelijk voor een breed publiek en handhaven de hoogste normen uit de duikindustrie, met betrekking tot opleidingen, veiligheid en dienstverlening. PADI is internationaal aanwezig, met kantoren in Australie, Canada, Zwitserland, Japan, Noorwegen, Groot Brittannië en de Verenigde Staten. PADI Worldwide (het hoofdkantoor) is gevestigd in Californië, Verenigde Staten. De PADI kantoren verlenen diensten aan meer dan 80.000 individuele leden, meer dan 3000 duikwinkels en basissen welke verdeeld zijn over meer dan 175 landen. Om in de behoefte van de duikers over de gehele wereld te voorzien, zijn PADI materialen beschikbaar in meer dan 20 talen. PADI opleidingsmaterialen zijn ontwikkeld door gerenommeerde ontwikkelaars van pedagogische hulpmiddelen die gebruik maken van de modernste technische hulpmiddelen en theorieën om kwalitatief hoogstaande producten te ontwikkelen. Wanneer leerlingen met succes een PADI opleiding hebben afgesloten, ontvangen ze een brevet kaart, waardoor ze herkenbaar zijn als PADI duiker.

 

Het PADI systeem voor het opleiden van duikers is gebaseerd op progressieve opleiding, waarin de leerling in stappen geïntroduceerd wordt tot vaardigheden, veiligheid relevante informatie en kennis over de plaatselijke onderwater omgeving. Bij PADI cursussen staat de leerling in het middelpunt en wordt voorzien in een maximum aan praktijk en toepassing. De leerlingen doen de basis op door middel van zelfstudie en krijgen dan in het verdere leerproces begeleiding van een instructeur. Het doel is om de leerlingen zo snel mogelijk in het water te krijgen en ze de nodige instructie te geven om vertrouwen te krijgen in hun duikvaardigheden. De beginners opleiding van PADI is de Open Water Diver cursus. Na brevettering kunnen de leerlingen hun opleiding voort zetten in de Advanced Open Water Diver, Rescue Diver en Specialty cursussen. Verdere opleidingen, zoals de Divemaster cursussen, geven geïnteresseerde duikers de mogelijkheid om zich tot kader voor het duiken te ontwikkelen.


f